- Web sitesi
- www.grafik.tr
Adobe Illustrator Kağıt Torba Bıçak İzi Çizim Eklentisi, kağıt torba tasarımı yapan grafik tasarımcılar, ambalaj uzmanları ve baskı öncesi çalışanlar için geliştirilmiş özel bir Illustrator eklentisidir. Bu eklenti, Illustrator içinde kağıt torba bıçak izi (die-cut / kesim şablonu) çizimlerini otomatik, doğru ve üretime uygun şekilde oluşturmanızı sağlar.
Kağıt torba tasarımı, klasik kutu veya koli tasarımına göre daha farklı kesim ve katlama yapıları içerir. Bu eklenti, bu karmaşık süreçleri basitleştirir, zamandan tasarruf sağlar ve hataları en aza indirir.
bir kağıt torbanın kesileceği, katlanacağı, yapıştırılacağı yerlerin teknik çizimi olarak tanımlanır.
Bu çizim, baskı öncesi üretim sürecinde temel bir gerekliliktir ve genellikle standart Illustrator araçları ile manuel olarak hazırlanır.
Bu manuel süreç:
“Elle çiz, sil, yeniden yap” dönemini kapatır.
Eklenti, Illustrator’un menü ve panel yapısı içinde çalışır, ekstra program gerektirmez.
Kesim ve katlama çizgileri ayrı ayrı katmanlara yerleşir. Bu da dosyanın baskı öncesi ve üretim aşamasında daha düzenli olmasını sağlar.
Çizimler, belirli ölçü standartlarına uygun olarak matematiksel hesaplamalarla oluşturulur.
Tek tıkla bıçak izi oluşturma imkânı sayesinde tasarım süresi önemli ölçüde azalır.
Kağıt torba dizaynı yapan herkes bu eklenti ile işini çok daha kolay şekilde tamamlar.
Kağıt torba bıçak izi için yerleşik çizim özelliği yok
Elle çizim yapmak zaman alıcı
Üretim süreçlerine uygun teknik çizim standartları elle çok zor sağlanır
Bu eklenti bu boşluğu kapatır ve Illustrator’ı ambalaj + die-cut süreçlerinde tam donanımlı bir araç haline getirir.
Tasarımcılar deneyimlerini ve ipuçlarını buraya yazarsa, eklenti ile ilgili pratik bilgiler daha da zenginleşir.
Forumun amacı da tam olarak bu: bilgiyi birlikte büyütmek

*eklentiyi adobe illustratorun eklenti klasörüne kopyalayarak kullanabilirsiniz.
Eklenti daha sonrasında pencere uzantılar kısmında gözükecektir.
Kağıt torba tasarımı, klasik kutu veya koli tasarımına göre daha farklı kesim ve katlama yapıları içerir. Bu eklenti, bu karmaşık süreçleri basitleştirir, zamandan tasarruf sağlar ve hataları en aza indirir.
Kağıt Torba Bıçak İzi (Die Cut) Nedir?
Kağıt torba bıçak izi;bir kağıt torbanın kesileceği, katlanacağı, yapıştırılacağı yerlerin teknik çizimi olarak tanımlanır.
Bu çizim, baskı öncesi üretim sürecinde temel bir gerekliliktir ve genellikle standart Illustrator araçları ile manuel olarak hazırlanır.
Bu manuel süreç:
- Zaman alır
- Hata ihtimali yüksektir
- Teknik üretim ihtiyaçlarını her zaman karşılamayabilir. Bu eklenti, bu süreci otomatik hale getirerek tasarımcıya doğru, hızlı ve pratik bir çözüm sunar.
Eklenti Ne İşe Yarar?
Bu eklenti ile:- Adobe Illustrator içinde otomatik bıçak izi çizimi yapabilirsiniz
- Kesim ve katlama çizgileri ayrı katmanlara yerleşir
- Kağıt torbanın üretim aşamasına uygun temiz ve teknik çizimler elde edersiniz
- Elle çizim yapma yükünden kurtulursunuz
“Elle çiz, sil, yeniden yap” dönemini kapatır.
Teknik Özellikler
Illustrator İçinde Doğrudan Çizim
Eklenti, Illustrator’un menü ve panel yapısı içinde çalışır, ekstra program gerektirmez.
Katmanlı ve Düzenli Çıktı
Kesim ve katlama çizgileri ayrı ayrı katmanlara yerleşir. Bu da dosyanın baskı öncesi ve üretim aşamasında daha düzenli olmasını sağlar.
Üretime Uygun Ölçülendirme
Çizimler, belirli ölçü standartlarına uygun olarak matematiksel hesaplamalarla oluşturulur.
Hızlı ve Pratik
Tek tıkla bıçak izi oluşturma imkânı sayesinde tasarım süresi önemli ölçüde azalır.Kimler Kullanmalı?
Bu eklenti özellikle:- Ambalaj tasarımcıları
- Kağıt torba ve çanta hazırlayanlar
- Grafik tasarımcılar
- Matbaa ve baskı öncesi uzmanları
- Freelancer tasarımcılar
Kağıt torba dizaynı yapan herkes bu eklenti ile işini çok daha kolay şekilde tamamlar.
Neden Bu Eklentiye İhtiyaç Var?
Adobe Illustrator, vektörel çizim konusunda oldukça güçlüdür fakat:Bu eklenti bu boşluğu kapatır ve Illustrator’ı ambalaj + die-cut süreçlerinde tam donanımlı bir araç haline getirir.
Forumdan Not
Bu eklenti, Illustrator’da kağıt torba bıçak izi çizimini otomatik, hızlı ve üretime uygun şekilde yapabilen bir araçtır.Tasarımcılar deneyimlerini ve ipuçlarını buraya yazarsa, eklenti ile ilgili pratik bilgiler daha da zenginleşir.
Forumun amacı da tam olarak bu: bilgiyi birlikte büyütmek
Ek Bilgi / Tavsiye
Eklentiyi kullanırken:- Oluşturulan katmanları kontrol et
- Kesim ve katlama çizgilerini üretici ile paylaş
- Baskı öncesi önizleme al

*eklentiyi adobe illustratorun eklenti klasörüne kopyalayarak kullanabilirsiniz.
Eklenti daha sonrasında pencere uzantılar kısmında gözükecektir.
Kod:
Lisans Kodu İsterse:
yangozceylan
Ekli dosyalar
Son düzenleme: